Měsíc: Srpen 2024

Hledaný muž se snažil oklamat strážníky falešným jménem, ale neuspěl

V sobotu odpoledne si strážníci v ulici Hankova v parku u Sněžníku všimli muže, který odpovídal popisu hledané osoby. Proto se rozhodli ověřit jeho totožnost.

Při kontrole se muž snažil situaci zvrátit ve svůj prospěch a úmyslně nadiktoval jméno a příjmení někoho jiného, doufajíc, že tím strážníky oklame. Ti si však díky své dobré místní znalosti moc dobře uvědomovali, s kým jednají.

Posléze byl muž převezen na Obvodní oddělení Policie České republiky, kde byl předán k dalšímu šetření.

Opilý muž ohrožoval okolí

V neděli večer zasahovala městská policie v ulici Žerotínova, ve které pobíhal značně opilý muž. Svědci uvedli, že muž vyřvával, napadal kolemjdoucí a ohrožoval bezpečnost provozu.

Po příjezdu hlídka muže vyzvala, aby ji následoval k služebnímu vozidlu, avšak muž na výzvy nereagoval a dál pobíhal po ulici. Když se ho strážníkům podařilo dostihnout, začal se chovat agresivně, což vedlo k použití donucovacích prostředků.

Na místo byla přivolána záchranná služba, která muže převezla do nemocnice v Děčíně. Během převozu a i po příjezdu na urgentní oddělení nemocnice muž stále nespolupracoval a choval se agresivně.

Muž byl následně Policií České republiky převezen do protialkoholní a toxikomanické záchytné stanice.

Strážníci reagovali na nebezpečný strom

V pátek dopoledne byli strážníci vysláni na cyklostezku, kde hrozilo nebezpečí pádu stromu ve špatném stavu.

Po příjezdu na místo hlídka pečlivě zkontrolovala situaci a zjistila, že strom je kompletně uschlý a vytváří potenciální riziko pádu, což by mohlo vést k ohrožení zdraví cyklistů a kolemjdoucích. Strážníci kolem stromu natáhli služební pásku a pořídili fotografie stromu.

Celý případ byl následně předán Magistrátu města Děčín k dalšímu řešení.