Měsíc: Říjen 2024

Incident s odpalováním pyrotechniky na střeše panelového domu v Boleticích na Labem

V noci 25. září 2024 byla děčínská městská policie přivolána k incidentu, při němž byla odpalována zábavní pyrotechnika na střeše panelového domu v Boleticích nad Labem. Hlídka zaznamenala hlasité výbuchy již kolem 22:55, kdy nebylo možné určit přesný zdroj hluku. V průběhu několika minut obdržela městská policie celkem osm telefonátů od místních obyvatel, kteří si stěžovali na enormní hluk.

Po lokalizaci místa incidentu se strážníci vydali na adresu, kde pyrotechnika zjevně pocházela ze střechy panelového domu. Hlídka se rozdělila a postupovala směrem ke střeše, kde zjistila, že se tam nachází dva muži.

Na místě bylo zjištěno, že oba muži porušili několik pravidel, včetně zákazu vstupu nepovolaným osobám a zákazu manipulace s ohněm. Kvůli riziku vzniku požáru či uvolnění nebezpečných zařízení na střeše byla na místo přivolána Policie ČR.

Oba muži se přiznali k odpalování pyrotechniky pod vlivem alkoholu. Jeden z mužů na místě přijal pokutu ve výši 10 000 Kč, zatímco druhý pokutu odmítl se slovy, že „o ničem neví“. Jeho případ byl proto postoupen správnímu orgánu k dalšímu šetření.

Muž po narušení nočního klidu skončil na protialkoholní stanici

V noci z 26. na 27. září 2024 zasahovala děčínská městská policie při incidentu, kdy místní muž hlasitým pokřikováním narušoval noční klid a veřejný pořádek. K prvnímu zásahu došlo krátce po jedenácté hodině večerní na Náměstí Svobody, kde muž hlasitrě vykřikoval. Strážníci jej vyzvali, aby svého jednání zanechal a prokázal svou totožnost. Ačkoli zpočátku nereagoval, nakonec předložil občanský průkaz.

Zjevně pod vlivem alkoholu muž přiznal, že se vrací z restaurace, kde se opil. Na místě mu byla udělena pokuta ve výši 1000 Kč za rušení nočního klidu, kterou přijal a podepsal. Poté byl vyzván, aby odešel domů a nadále nerušil veřejný pořádek.

Vzhledem k obavám, že muž své chování zopakuje, hlídka jej nadále sledovala. Jejich předpoklad se brzy potvrdil, když muž začal vykřikovat extremistická hesla. Následně se přesunul na železniční most, kde hrozilo, že jej přejede projíždějící vlak. Strážníci proto zasáhli a muže spacifikovali, čímž předešli vážné nehodě a potenciálnímu ohrožení vlakového provozu.

Muž byl po incidentu převezen do zdravotnického zařízení a následně do protialkoholní a protitoxikomanické stanice.